03 Συνθετικά Καουτσούκ & Ελαστομερή

03.1. SBR (Καουτσούκ Στυρενίου-Βουταδιενίου)

Συνθετικό καουτσούκ γενικής χρήσης, το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στα ελαστικά αυτοκινήτων και φορτηγών, κυρίως ως υποκατάστατο ελαστομερές του φυσικού καουτσούκ με μεγάλη αντοχή στην τριβή. Χρησιμοποιείται επίσης σε μια ευρεία ποικιλία προϊόντων, από παρεμβύσματα, ιμάντες, εύκαμπτους σωλήνες και ελαστικά δάπεδα έως παιδικά παιχνίδια, σφουγγάρια, προϊόντα υγιεινής, χειρουργικά γάντια και τσίχλες.

Η σειρά SBR περιλαμβάνει τα προϊόντα SBR 1500, SBR 1502 και SBR 1712.

03.2. BR (Καουτσούκ Πολυβουταδιενίου)

Διακρίνεται για την ελαστικότητα και την υψηλή αντοχή του σε δυναμική πίεση και φθορά ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιείται κυρίως στη βιομηχανία ελαστικών και ως πρόσθετο για τη βελτίωση της μηχανικής αντοχής των πλαστικών ABS.

Η σειρά BR περιλαμβάνει τα προϊόντα SKD-2 και SKD-ND.

03.3. Καουτσούκ Πολυισοπρενίου

Συνθετικό καουτσούκ το οποίο παρουσιάζει κοινές ιδιότητες με εκείνες του φυσικού καουτσούκ, όπως υψηλή ανθεκτικότητα, χαμηλή υστέρηση, χαμηλή αντίσταση κύλισης και υψηλή αντοχή. Χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία, σε εφαρμογές που απαιτούν υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό της γόμας, καλή ελαστικότητα, υψηλή θερμική αντοχή και καλή πρόσφυση, συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και τη μείωση του κόστους.

Ενώσεις γόμας με βάση το συνθετικό καουτσούκ πολυισοπρενίου χρησιμοποιούνται σε λαστιχάκια, νήμα κοπής, θηλές μπιμπερό και σωλήνες, ενώ μαύρες ενώσεις εφαρμόζονται σε ελαστικά, αναρτήσεις αυτοκινήτων, φλάντζες σωλήνων, δακτυλίους αμορτισέρ και πολλά άλλα μορφοποιημένα και μηχανικά προϊόντα.

Διατίθεται το προϊόν SKI-3.

03.4. Καουτσούκ Βουτυλίου

Το συνθετικό καουτσούκ ΒΚ-1675N είναι ένα προϊόν συμπολυμερισμού του ισοβουτυλενίου και του ισοπρενίου με μέσο χλωριούχο μεθύλιο, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή αεροθαλάμων ελαστικών, διαφραγμάτων και λάτεξ.

03 Συνθετικά Καουτσούκ & Ελαστομερή

03.5. EPDM

Το καουτσούκ EPDM (μονομερές αιθύλενο-προπύλενο-διένιο Μ-τάξης) είναι ένα ελαστομερές με ευρύ φάσμα εφαρμογών, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική αντοχή του στη θερμότητα, το όζον και τις καιρικές συνθήκες, την αντίστασή του σε πολικές ουσίες και ατμό, και τις άριστες ηλεκτρικές μονωτικές του ιδιότητες. Παρουσιάζει, επίσης, ικανοποιητική συμβατότητα με υδραυλικά υγρά, κετόνες, ζεστό και κρύο νερό, και αλκάλια.

Το ΕΡDΜ είναι διαθέσιμο σε ποικιλία μοριακών βαρών με βάση το ιξώδες κατά Mooney ML (1+4) στους 125°C, το ποσοστό αιθυλενίου, καθώς και το ποσοστό περιεχόμενου ελαίου.

Χρησιμοποιείται κυρίως ως μονωτικό και στεγανωτικό μέσο σε υαλοπίνακες, καλοριφέρ, μάνικες κήπου και σωληνώσεις συσκευών, επενδύσεις δεξαμενών, πλυντήρια, ιμάντες, ηλεκτρικές μονώσεις, O-rings, ηλιακά πάνελ, συλλέκτες θερμότητας και ηχοσυστήματα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται σε ενώσεις ηλεκτρικών καλωδίων, μεμβράνες για στέγες (χωρίς να μολύνει το βρόχινο νερό), γεωμεμβράνες, μηχανικά προϊόντα καουτσούκ, θερμοπλαστικά και σε πολλές άλλες εφαρμογές.